ALTE DOUĂ LICEE DIN CHIȘINĂU AU BENEFICIAT DE ECHIPAMENT SPORTIV DIN PARTEA FMF
Federația Moldovenească de Fotbal continuă implementarea cu succes a celui mai mare proiect social-sportiv din țară – Fotbal în școli. Astăzi, 50 de elevi ai claselor specializate de fotbal din Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” și Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din comuna Băcioi au primit câte un set de echipament sportiv din partea Federației Moldovenești de Fotbal și cadouri din partea partenerilor Moldtelecom și Dansicons. La evenimente au participat coordonatorul proiectului Fotbal în școli, directorii și profesorii instituțiilor de învățământ.
Acest echipament constituie una din acțiunile forului fotbalistic, în colaborare cu partenerii strategici, care au menirea să contribuie la îmbunătățirea calității educaționale a copiilor din aceste instituții, care au semnat contract de colaborare cu FMF pentru formarea claselor specializate de fotbal.
În prezent, clase specializate de fotbal au fost deschise la Liceul Teoretic ”Ivan Vazov” din orașul Taraclia, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din comuna Sipoteni, raionul Călărași, Liceul Teoretic ”V.Moșcov” din orașul Ceadîr-Lunga, Liceul Teoretic „Todur Zanet” din satul Congaz, dar și la următoarele licee din capitală: IPLT „Gaudeamus”, IPLT „Mihai Viteazul”, IPLT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”.
Proiectul ”Fotbal în Școli” – Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2020 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul ”Fotbal în Școli” – Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 15 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor, iar fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal vor urma un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele vor fi mixte, formate din 25-30 de copii. Astfel, elevii, băieți și fete, din aceste clase vor beneficia de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.
Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii ani, iar deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”.