1200 de elevi din capitală vor primi ghiozdane și rechizite școlare

1200 elevi ai claselor I-XII, din patru licee din capitală, vor primi kituri educaționale cu rechizite școlare, într-un proiect implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/. Acestea urmează a fi distribuite în liceele teoretice: ”A. Cantemir”, ”M. Basarab”, ”Dacia” și ”Gloria”, în contextul situației de criză cu care se confruntă atât familiile refugiate din Ucraina, cât și cele din Republica Moldova.

Potrivit Danielei Mămăligă, director PPFC, kit-ul cuprinde toate cele necesare pentru un elev – ghiozdan, rucsac pentru sport, și mai multe rechizite școlare. ”Cu suportul donatorilor ne dorim să reducem din povara financiară a părinților, să asigurăm dreptul tuturor copiilor la educație și să contribuim la starea lor de bine”, a menționat dna Mămăligă.

Kiturile pentru cei 1200 de elevi sunt distribuite în Proiectul ,,Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățământ din Moldova”, implementat de PPFC, în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, ca parte a unui parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați (NRC). Totodată, elevii din cele patru instituții de învățământ au beneficiat de ”Programul pentru o învățare mai bună” /BLP-1/, menit să contribuie la sprijinirea restabilirii psihosociale ale copiilor ca urmare a strămutării or altor circumstanțe de viață care provoacă un nivel ridicat de stres.

În anul 2023, în contextul parteneriatului cu NRC și suportului generos al donatorilor, cca 3500 de elevi ai claselor I-XII din instituții de învățământ din mun. Bălți, Cahul și Chișinău au primit kit-uri educaționale cu rechizite școlare și igienă personală, 280 de profesori au beneficiat de kit-uri cu rechizite necesare pentru activitatea didactică, iar 23 de școli din toate cele trei municipii menționate au primit produse de curățenie pentru școală.