Prim-ministrul Dorin Recean, în vizită la tricolori

Centrul de Pregătire a Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă a fost gazda unui eveniment mai puțin obișnuit. Însuși Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean a fost astăzi în vizită la tricolori. La întâlnire au mai participat președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, Secretarul General FMF, Serghei Butelschi, Directorul Tehnic, Dănuț Oprea, și vicepreședintele FMF, Dragoș Hîncu. 

 

Vizita a început cu o excursie pe teritoriul Centrului de Pregătire a Selecționatelor Moldovei, în care președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a prezentat facilitățile pe care le au la dispoziție pentru pregătire jucătorii și jucătoarele echipelor naționale. Înaltul oaspete a rămas impresionat de baza sportivă a Federației Moldovenești de Fotbal, care este una dintre cele mai moderne din Europa de Est.

 

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat și cu jucătorii naționalei, care se pregătesc pentru meciurile amicale cu Cipru și Ucraina din 8 și respectiv 11 iunie, și le-a urat mult succes în viitoarea campanie din UEFA Nations League. De asemenea, i-a felicitat pentru performanțele obținute în preliminariile Euro 2024. Tricolorii, la rândul lor, l-au invitat pe Prim-ministru la meciurile naționalei, consolidând astfel legătura dintre sportivi și autoritățile statului.

 

Un alt subiect abordat în cadrul vizitei a fost planul de construcție a unui nou stadion republican. Prim-ministrul Recean a declarat că acest proiect va fi finalizat în termen de cinci ani, subliniind astfel angajamentul guvernului de a îmbunătăți infrastructura sportivă din țară.

 

Prim-ministrul a discutat și cu selecționerul naționalei Moldovei, Serghei Cleșcenco, despre noi perspective asupra dezvoltării fotbalului moldovenesc. De asemenea, Vadim Rață, căpitanul selecționatei noastre, a vorbit în numele întregii echipe cu șeful Executivului, evidențiind importanța susținerii inițiativelor FMF privind dezvoltarea industriei sportive, imperativul necesar întru obținerea obiectivelor de performanță propuse de către Echipa Țării.

 

În cadrul vizitei, Dorin Recean a dialogat și cu jucătorii naționalei de tineret, antrenați de Ștefan Stoica. Aceștia vor disputa un meci amical în deplasare cu naționala Slovaciei, programat pentru 11 iunie.

 

În semn de recunoștință și apreciere, conducerea FMF i-a oferit Prim-ministrului un tricou cu inscripția tradițională „Foc la Ghete”.

 

Vizita Prim-ministrului reprezintă un pas important în sprijinirea fotbalului moldovenesc și a sportului în general, demonstrând că eforturile și realizările sportivilor sunt recunoscute și apreciate la cel mai înalt nivel.