Proiectul Efes Moldova ”Prietenește pentru turism” are doi noi beneficiari

Proiectul de Responsabilitate Socială Corporativă „Prietenește pentru turism”, inițiat acum 4 ani și susținut plenar de către Efes Moldova continuă în aceleași ritmuri și anul acesta, cu noi proiecte despre care poți aminti doar cu plăcere și doar cu admirație. Vorbim despre idei și acțiuni de dezvoltare în ansamblu a comunităților, în special a spiritului întreprinzător, preponderent în afara Chișinăului. Astfel, Efes Moldova urmăreşte să fie un model, o sursă de inspiraţie şi un catalizator pentru inițiativele de afaceri, să pună umărul la nevoile comunităţiilor, încurajând produsele inovatoare, acolo unde se vrea acest lucru. Este o mare plăcere și o mare datorie civică să vezi cum de exemplu niște tineri își realizează aspirațiile, dar și visurile. Cu timpul însă, vom ajunge să vorbim și despre dezvoltare economică a țării în ansamblu, dar asta se va face doar prin susținerea proactivă a membrilor comunităţii. Și nu contează vârsta, sau geografia. Contează educaţia, perseverența și dezvoltarea abilităților practice, susținerea și promovarea oamenilor cu idei, a modelelor și a modulelor de afaceri, chiar dacă aceste afaceri la început sunt mici. Toate afacerile la început au fost mici.

 

Așadar, Proiectul de Responsabilitate Socială Corporativă ”Prietenește pentru turism” este implementat de compania Efes Moldova deja de patru ani, în cadrul căruia, anual sunt susținute prin granturi inițiative de dezvoltare a turismului local ale micilor antreprenori și ale autorităților publice locale. În fiecare an, Efes Moldova investește în acest proiect circa 500 000 lei.

Ajutorul prietenesc oferit de Efes Moldova este valorificat de către beneficiari pentru a diversifica oferta turistică și a oferi vizitatorilor noi experiențe și emoții.

De curînd au fost finalizate două noi proiecte finanțate în 2023. Pensiunea ”Casa Sobarului” din Malovata, Dubăsari a reușit, grație proiectului, să construiască o terasă de tip închis, ceea ce îi va permite să servească clienții în condiții confortabile chiar și în zilele răcoroase.

Casa Sobarului din Molovata este unul dintre beneficiarii granturilor Prietenește pentru Turism 2023, finanțate de EFES Moldova și implementate în parteneriat cu ANTRIM. Finanțarea acordată a fost utilizată pentru construcția unei terase închise, menită să faciliteze organizarea evenimentelor. Această investiție nu doar că îmbunătățește infrastructura locală, dar și contribuie la dezvoltarea turismului regional.

Alt punct de atracție turistică este Pensiunea-muzeu ”Cerna Cucoshka”  din localitatea Moscovei, Cahul. Între timp acest loc amplasat într-un décor naturat deosebit de reconfortant permite vizitatorilor să descopere tradițiile și cultura etnicilor bulgari din Republica Moldova. Grație grantului ”Prietenește pentru turism” promovat de Efes Moldova, pensiunea a procurat un cort-safari cu ciubăr, ceea ce le va permite să ofere vizitatorilor și servicii de cazare.

Vara aceasta vă vom ține la curent cu toate destinațiile noi apărute pe harta turistică a Moldovei, în special cele susținute de Efes, echipă care vă îndeamnă să le vizitați și să vă bucurați de frumusețea locurilor și, bineânțeles, a oamenilor.